Over ons

Even voorstellen

KiBG Kennisnet is een plek waar kennis over de kortdurende generalistische GGZ verzameld en gedeeld wordt. Het platform is ontwikkeld en wordt beheerd door Stichting KiBG.

Het KiBG kennisnet

Doel icon

Doel

Kennis delen is kennis creëren. Op KiBG Kennisnet willen we laten zien wat kortdurend generalistisch behandelen inhoudt en hoe je dit concreet vormgeeft in de praktijk. Zo zorgen we dat zoveel mogelijk mensen met psychische klachten kortdurend generalistisch behandeld worden.

Thema’s en artikelen icon

Thema’s en artikelen

KiBG Kennisnet maakt bestaande kennis vindbaar en nieuwe kennis toegankelijk. Van mooie praktijkvoorbeelden en nieuwe inzichten uit wetenschap en praktijk tot richtlijnen en modules. De thema’s sluiten aan bij de belangrijkste kenmerken van de kortdurende generalistische GGZ.

Bijeenkomsten icon

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten bieden extra verrijking bij het platform. In dialoog komen we tot inzichten, inspiratie, waardevolle contacten en nieuwe vragen. De bijeenkomsten zijn, net als KiBG Kennisnet, voor iedereen vrij toegankelijk.

Voor en door wie icon

Voor en door wie

De inhoud van dit platform maken we samen met het GGZ-veld. Behandelaren binnen de GGZ zijn de belangrijkste doelgroep. KiBG Kennisnet wordt beheerd door Stichting KiBG.

Stichting KiBG

Mensen met psychische klachten worden in principe kortdurend behandeld, zodat zij snel weer op eigen kracht verder kunnen. Kortdurend generalistisch behandelen is een belangrijk specialisme binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Zorgaanbieders, cliënten en zorgverzekeraars werken structureel samen en delen kennis, zodat deze zorg steeds beter wordt. Dat is wat Stichting KiBG wil bereiken.

We zijn ervan overtuigd dat het verzamelen, creëren en delen van kennis en inzichten essentieel is voor de verdere ontwikkeling van de kortdurende generalistische GGZ. Wij brengen betrokken en vooruitstrevende partijen samen tot een netwerk waar vanuit verschillende perspectieven op transparante wijze aan en met dit specialisme wordt gewerkt.

We maken informatie over de kwaliteit en effectiviteit van kortdurend generalistisch behandelen inzichtelijk. We zorgen dat de kracht van deze zorg op inspirerende wijze zichtbaar wordt en dagen zorgaanbieders, cliënten en zorgverzekeraars uit om samen verder te komen.

Contact

Vragen of opmerkingen? Stuur ze ons gemakkelijk via het contactformulier. Wij streven ernaar binnen 5 werkdagen op je bericht te reageren.