Inspirerende boekentips over Acceptance en Commitment therapie

Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, verdieping in je vak of gewoon ter ontspanning: lezen brengt je verder. In deze rubriek delen behandelaren tips voor vakgenoten en cliënten en vertellen zij waarom deze boeken hen aanspreken.

De boekentip van Marjoke van de Werken, psycholoog bij De Zorgkliniek in Amstelveen:

Acceptatie en Commitment therapie in de praktijk

Dit boek is een toegankelijke introductie op de therapievorm ACT; het neemt de lezer stap voor stap mee in wat ervoor nodig is om hiermee aan de slag te gaan. Het boek bevat tevens praktische oefeningen, metaforen en werkbladen. Marjoke: “Ik ben me de laatste tijd meer gaan verdiepen in de ACT: Acceptatie en commitmenttherapie (ACT). Van collega’s hoor ik dat zij – van alle boeken die er over ACT zijn geschreven - het meest enthousiast zijn over dit boek. Ik zou het vooral aanraden aan hulpverleners.”

Auteur: Russ Harris

De boekentip van de redactie:

Time to ACT! Het basisboek voor professionals

Dit boek begint met een stuk theorie over ACT en duikt daarna de praktijk in. Het leuke aan dit boek is dat het boordevol oefeningen, plaatjes en metaforen staat die je als therapeut kunt gebruiken om actief met je cliënt aan de slag te gaan. Daarnaast maken de oefeningen en metaforen dat cliënten veel meer gaan erváren wat je hen duidelijk probeert te maken. De oefeningen zijn vaak spannend om te doen, maar hebben ook iets speels. Bij tijd en wijle zorgt dat dus ook voor de nodige humor in de kamer. Je kan de oefeningen en metaforen in het boek ook prima gebruiken als je niet een ACT behandeling geeft, maar graag op een iets andere manier tot je cliënt wil doordringen. Eigenlijk is dit boek echt een must-have om af en toe inspiratie uit op te doen en je cliënt op een ander spoor te krijgen!

Auteurs: Gijs Jansen en Tim Batink

Wil jij ook boekentips delen?

Welke boeken raad jij je vakgenoten en/of cliënten aan? En zou je deze tips willen delen op dit platform? Laat het weten via info@kibg.nl.

Heb je wat aan deze boekentips

Anderen misschien ook. Deel het artikel via één van de onderstaande kanalen.